Aszalt gyümölcsös müzliszelet

 Aszalt gyümölcsös müzliszelet

Hozzávalók:

50 g aszalt szilvamüzli
50 g aszalt sárgabarack
50 g mazsola
50 g aszalt körte
50 g áfonya
175 g zabpehely
50 g vaj
3 ek méz
1 tojás

Elkészítés

  1. Készítsünk elő egy lapos sütőformát, amelyben elfér majd a vékonyan kiterített müzliszeletünk.
  2. Melegítsük elő a sütőt 170-180 fokra.
  3. Vágjuk nagyon nagyon apróra az aszalt gyümölcsöket és keverjük össze a zabpehellyel. A zabpehely harmadát megőrölhetjük, hogy jobban összeálljon a müzlink.
  4. A vajat olvasszuk fel serpenyőben, és adjuk hozzá a mézet. Keverjük jól el, és adjuk hozzá az aszalt gyümölcsös keveréket. Várjuk meg míg majdnem egészen kihűl. Ekkor hozzáüthetjük az egész tojást, amit előzőleg felvertünk.
  5. Helyezzük az egészet a tepsibe, és egyengessük el, hogy mindenhol egyforma vastagágú legyen. 20-25 perc alatt aranybarnára sül.
  6. Ha kész, hagyjuk a tepsiben, amíg kihűl, és csak aztán vágjuk szeletekre.
    Tízóraira és uzsonnára is kitűnő.

Tipp: Vigyázat, mivel nincs benne tartósítószer maximum egy hétig tárolható légmentesen lezárható dobozban a hűtőszekrényben.

Kategória: Desszert | A közvetlen link.