Aszalt szilvás csirkecomb

Hozzávalók / 4 adag

A csirkecombhoz

8 db csirke felsőcombrecipe-recipes-food-2034063-l

só ízlés szerint

20 dkg aszalt szilva (magozott)

2-3 fej vöröshagyma

A páchoz

1 ek bazsalikom (friss vagy fél ek szárított)

1 ek kakukkfű (friss vagy fél ek szárított)

1 ek majoranna (friss vagy fél ek szárított)

2 kávéskanál ételízesítő

2 ek napraforgó olaj

100 ml szójaszósz

Az öntethez

2 ek napraforgó olaj

4 ek ketchup

1 ek méz

Elkészítés

  1. A csirkecombokat megmossuk és sózzuk.
  2. A pácot elkészítjük és a húsokat beleforgatjuk, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  3. Másnap a húst lecsöpögtetjük, tepsibe rakjuk.
    Belerakosgatjuk az aszalt szilvát a csirkecomb bőre alá meg mellé is szórunk pár szemet.
    A vörshagymát negyedekre vágjuk és a combok mellé tesszük.
    Az öntethez valókat egy tálban elkeverjük. A combokat ezzel az öntettel meglocsoljuk.
  4. A megmaradt páclét a tetejére öntjük.
  5. A tepsit lefedjük és előmelegített sütőben (légkeverésen) 160 fokon (normál sütőben kb. 175) kb. 1,5 órát sütjük.

 

(A fotót készítette: thebittenword.com http://www.everystockphoto.com/photo.php?imageId=3893692&searchId=ae65718ba8a2fba7724558d8332aa3b8&npos=1 )

 

Kategória: Főételek | A közvetlen link.