Babgulyás csülökkel

Recept : Babgulyás csülökkel

Hozzávalók

•1/2 szelet házi füstölt sonka felkockázva

•1 nagy fej vöröshagyma felkockázva

•2-3 gerezd fokhagyma összezúzva

•1 kk ételízesítő

•1-2 kk tört pirospaprika

•só, tört bors ízlés szerint

•1/2 tv paprika csíkozva

•pici őrölt babérlevél, vagy 2-3 babérlevél

•50 dkg fejtett bab

•1 csülök kicsontozva (hátsó) kockázva

•2-3 szelet házi kolbász, vagy házi szalámi

•pici gulyáskrém

•pici házi paprikakrém (vagy Édes Anna, vagy Erős Pista)

•1 nagy zellerzöld

•1 csokor petrezselyem

•3-4 db sárgarépa

•3-4 db zöldség

•csipetke

elkészítés

1.A húst megmossuk, kicsontozzuk és felkockázzuk. A sonkát is felkockázzuk és kevés zsiradékon pirítjuk, majd hozzáadjuk az apró kockára vágott hagymát és zúzott fokhagymát, fonnyasztjuk.

2.Ízesítjük ételízesítővel és tört pirospaprikával, majd összekeverjük, felöntjük 2-3 liter vízzel, és beletesszük a húst. Fehéredésig, majdnem forrásig hagyjuk, majd picit lejjebb vesszük a hőfokot. Kb. fél órát főzzük a húst, majd hozzáadjuk a zöldségféléket, a babot és ízesítjük, sóval, borssal, babérlevéllel, tv paprika csíkokkal, paprikakrémmel.

3.Mikor majdnem kész, beletesszük a zellerzöldet és petrezselymet, házi kolbász vagy szalámi karikákat, ha szükséges még ízesítjük.

4.Készre főzzük. Összesen: kb. 1,5 óra alatt megfő teljesen. (Ha félünk attól, hogy nem fog jól átfőni a bab, mikor beletesszük az ételbe késhegynyi szódabikarbónát tehetünk a lébe összekeverjük és hagyjuk főni.)

5.A tálaláshoz gyúrhatunk hozzá csipetkét . Tálalásnál adhatunk még hozzá Édes Annát, vagy Erős Pistát, nagyon jó ízt ad neki.

Kategória: Levesek | A közvetlen link.