Chilis Fekete bab

Recept: Chilis Fekete bab

Hozzávalókchilis fekete bab

40 dkg száraz feketebab

½ tk piros chilipor

40 dkg friss apróra vágott paradicsom

1 csokor darabolt friss korianderzöld

2 ek olívaolaj

1 fej szeletelt vöröshagyma

5 gerezd durvára vágott fokhagyma

½ tk őrölt kömény

1db piros, kockára vagott paprika

1 szál kockára vágott sárgarépa

ízlés szerint bors, só

Elkészítés

1. A babot egy éjszakára beáztatjuk. Másnap leszűrjük és egy nagy fazékba, annyi vízben, amennyi ellepi felforraljuk. Nagy lángon főzzük 10 percig, majd takarklángon másfél óra alatt puhára főzzük. Leszűrjük és jól lecsepegtetjük, de a főzölevéből 2,5 dl-t félretesszünk.

2. Serpenyőben felhevítjük az olajat és a vöröshagymát a fokhagymával, üvegesre pirítjuk.

3. Beleszorjuk a fűszereket összekeverjük, hozzáadjuk a zöldségeket és 5 percig pároljuk.

4. Hozzáadjuk a korianderzöld felét a babbal és a félretett főzőlével.

5. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

6. 30-45 percig főzzük.

7. A kész chilihez hozzáadjuk a maradék korianderzöldet és tálaljuk

Kategória: Főételek | A közvetlen link.