Csicseriborsós lecsó

Recept: Csicseriborsós lecsó

Hozzávalók:vegan-food-chickpeas-2033868-h

5 dkg mangalica szalonna

3 fej hagyma

6 közepes paradicsom

4 nagyobb paprika

1 evőkanál pirospaprika

10 dkg száraz csicseriborsó (vagy 20 dkg konzerv)

20 dkg virsli

néhány karika parasztkolbász

Elkészítés:

1. A csicseriborsót előző este beáztatjuk.
2. Másnap  kevés sóval és egy kávéskanál szódabikarbónával feltesszük  főlni. Ha szódabikarbónát teszünk a főzővízbe, sűrűn rá kell nézni, mert nagyon hamar megfő. Így a főzési idő 2 óráról lecsökkenthető 20-25 percre.
3. A megfőtt csicseriborsót leszűrjük.
4. A szalonnát apróra vágjuk és zsírjára sütjük.
5. Hozzá teszük az apróra vágott hagymát és üvegesre pirítjuk, majd hozzzáadjuk a feldarabolt paradicsomot és paprikát. Ahogy egy kicsit összeesett, elkeverjük  benne a pirospaprikát, és megsózzuk. (Ha a paradicsom nem engedne elég levet, akkor egy kicsi vizet lehet tenni hozzá.)
6.Mikor már majdnem kész hozzáadjuk a virslit, a kolbászt, a csicseriborsót, és még néhány percig főzzük.

( A fotót készítette : rusvaplauke ; http://www.everystockphoto.com/photo.php?imageId=3893528&searchId=f720e6f2f006cb83849c285e8723933e&npos=3 )

Kategória: Főételek | A közvetlen link.