Élelmiszer gyártás

Élelmiszer gyártása

ÉLELMISZER GYÁRTÁS

A Tellér Kft. élelmiszer-gyártás területen történő fejlesztéseinek fő hajtóereje a változó piaci igények nyereséges kielégítése és ennek részeként az új piaci szegmensek megszerzése; valamint a piaci részesedés növelése és a kiskereskedelem által közvetített konkrét fogyasztói igényeknek való megfelelés. Ezt követi az élelmiszer-biztonsági követelményeknek, elsősorban a jogszabály által előírt követelményeknek való megfelelés, a költségcsökkentés, és nem utolsó sorban a minőségjavítás. (Európában az innováció fő hajtóerejét jelenleg az élvezettel, egészséggel, kényelemmel, a fizikai állapottal és jó közérzettel kapcsolatos fogyasztói elvárások kielégítése jelenti.) A fogyasztói elvárások egymáshoz viszonyított sorrendje állandóan változik. Jól érzékelhető az egészséget védő, támogató élelmiszerek iránti érdeklődés fokozódása.

Innovációs tevékenységünk döntő többsége a termékfejlesztésben jelentkezik, melyet a csomagolás-fejlesztés követ. (Ez jól egyezik a nemzetközi tendenciákkal.) Ezután következik körülbelül azonos intenzitással a mind újabb és újabb élelmiszerbiztonsági, minőség-irányítási rendszerek követelményeinek való megfelelés és a fogyasztói igények megismerése, továbbá a termékek érzékszervi tulajdonságainak javítása.

Mint ahogyan az bemutatkozó oldalunkon is olvasható, a Tellér Élelmiszer Nagykereskedelmi Kft. 1994-ben alakult, de a kereskedelmi múlt 1968-ig, a családi vállalkozás kezdetéig vezethető vissza. Cégünk két fő profilja az élelmiszer kereskedelem és az élelmiszergyártás, melyek közül a családi vállalkozás az előbbire rendezkedett be, azonban a piaci igények kielégítésének érdekében termékkínálatunk a saját csomagolású szárazáruk és hüvelyesek széles palettájával bővült. Cégünk első saját márkás termékei között olyan alapvető élelmiszerek szerepeltek, mint a tarkabab, a lencse, a borsó, a mák és a dió.

A fogyasztók, ezáltal a kiskereskedők és a viszonteladók részéről is egyaránt növekvő igény mutatkozott a termékcsalád iránt, így az elmúlt években folyamatos fejlesztéseket eszközöltünk. Ma már több mint ötven féle saját márkájú termékkel rendelkezünk, amelyek között megtalálhatóak a reform élelmiszer kategóriába tartozó bulgur, kuszkusz, köles, hajdina, vagy a különleges termékkategóriába tartozó vörös- és fekete lencse, vörös- barna- és fekete rizs, valamint a vörös- és fehér quinoa, illetve az aszalt goji berry.

Gyártási technológiánk fejlesztése, csomagoló anyagaink összetételének és arculatának korszerűsítése folyamatos, amely során rendkívül nagy hangsúlyt fektetünk az élelmiszer-biztonsági, illetve a jogszabály által előírt követelményeknek, valamint a vásárlók igényeinek való megfelelésre. A kezdeti egy csomagológép helyett ma már hat korszerű csomagológéppel dolgozunk, amely mindegyike megfelel az EU szabványainak. Emellett az 5 kilogrammos (gasztro) csomagolásban forgalmazott termékek kiszerelési folyamatát is gépekkel tettük hatékonyabbá. Illetve 2015. évében pedig megépült az új és korszerű nagykereskedelmi- és logisztikai raktárunk is, mely kellemesebbé teszi a vásárlóink kiszolgálását.

Termékbevezetés:Élelmiszer_gyartas

Az “Arany Tellér” termékcsalád a Foodapest 2000. Élelmiszer-ipari Szakkiállításon került bemutatásra. Termékeinket igen nagy érdeklődéssel fogadta mind a hazai, mind a külföldi piac.

Gyártásfejlődés:

A kiskereskedők és a viszonteladók részéről egyaránt növekvő igénÉlelmiszer csomagolásy mutatkozott a termékcsalád iránt, így az elmúlt években folyamatos fejlesztéseket eszközöltünk. A kezdeti egy csomagológép helyett ma már hát korszerű csomagológéppel dolgozunk, mely megfelel az EU színvonalú szabványnak. Emellett az 5 kilogrammos csomagolásban forgalmazott termékek kiszerelési folyamatát is gépekkel tettük hatékonyabbá, korszerűbbé. 2015. évében megépült az új és korszerű raktárunk is, mely kellemesebbé teszi a vásárlóink kiszolgálását.