Fekete szezámmagos-lenmagos pulykamellcsíkok

Recept: Fekete szezámmagos-lenmagos pulykamellcsíkok

Hozzávalók 4 személyre:fekete szezamos

• 50 dkg pulykamellfilé

• 2 evőkanál liszt

• 2 tojás

• 10 dkg fekete szezámmag

• 10 dkg lenmag

• A sütéshez: bőven olaj

Elkészítés:

1. A húst megmossuk, leszárítjuk, vékony csíkokra vágjuk, és sózzuk.

2. A lisztet kikeverjük a tojással, csipetnyi sóval és pici vízzel.

3. Az olajat mélyebb serpenyőben feltesszük melegedni, s amikor kellően meleg, bemártjuk a húscsíkokat a tojásos masszába, az edény oldalánál lehúzzuk a felesleges tésztát, majd megforgatjuk az összekevert magvakban, és a forró olajban pirosra sütjük.

4. Amikor megsült, papírszalvétára szedjük, hogy leitassuk a felesleges olajat, és tálaljuk.

5. Köretnek burgonyapürét és/vagy párolt zöldséget adhatunk hozzá.

Kategória: Főételek | A közvetlen link.