Kínai szezámmagos csirke

Recept: Kínai szezámmagos csirke

Hozzávalók 4 főreszezammagos_csirke

Bundához:

• 6 ek liszt

• 3 ek étkezési keményítő

• 1 ek olaj

• 1 tojás

• 1 egész csirkemell

• csipet só

• pici víz

• 1,5 kk sütőpor

Mázhoz:

• ketchup

• chili (erős pista)

• méz

• 3-4 ek szezámmag

Elkészítés

1. A húst felkockázzuk.

2. Egy tálba beletesszük a hozzávalókat (liszt, keményítő, só, tojás, olaj, sütőpor, víz), és sűrű masszát készítünk. Beleforgatjuk a husit.

3. Elkészítjük a mázat, összekeverjük a ketchupot, chilit, mézet és a szezámmagot.

4. A húst bő, forró olajban arany barnára sütjük.

5. Ahogy kivesszük az elkészült húst, rögtön beletesszük a mázba, majd tálra tesszük.

Kategória: Külföldi ételek | A közvetlen link.