Kuszkusz saláta

Recept: Kuszkusz saláta

Hozzávalók 4 főre

• 3 dl (instant) húsleves

• 15 dkg kuszkusz

• 1 tk olívaolaj (vagy vaj)kuszkusz salata

• 10 dkg sült hús (maradék)

• 1 kis fej lilahagyma

• 1/2 kígyóuborka

• 10 db fekete olajbogyó (mag nélkül)

• 1 édes piros paprika (kaliforniai)

• 4 ek fehérborecet

• 1 ek olívaolaj

• só, bors

Elkészítés

1. A lilahagymát vágjuk nagyon apróra, közben az ecetet 1ek olajjal, sóval és borssal keverjük össze. Az apróra vágott hagymára öntjük és hagyjuk állni, hogy a hagyma íze lágyabb legyen.

2. A levest forraljuk fel, vegyük le a tűzről, tegyük bele a kuszkuszt és 1 tk olajat. Lefedve (ez nagyon fontos) hagyjuk állni kb. 5-7 percig, amíg a kuszkusz megdagad.

3. Az uborkát vágjuk negyedekre, a magos részét kaparjuk ki, és szeleteljük apró kockákra. Az olajbogyókat és a paprikát kockázzuk fel. A sült húst szintén kockázzuk vagy csíkokra szeljük.

4. A puha kuszkuszt villával lazítsuk fel. A kuszkuszt, uborkát, paprikát, kockára vágott sült húst és az olajbogyót keverjük össze az ecetes hagymával.

5. Tálalás előtt fontos, hogy hagyjuk az ízeket érni.

Kategória: Előételek, Receptek | A közvetlen link.