Lenmag “ARANY TELLÉR” 200g

Az olajos magvak közül a lenmag tartalmazza a legtöbb zsírsavat, amely a szervezet számára nélkülözhetetlen az egészséges működéshez. A magok 35-40 %-a zsírsav, és ennek 72 %-a esszenciális, amely szinte nélkülözhetetlen a szervezet számára. Míg a tökmagban 15% ,a dióban 5 % az esszenciális zsírsavak aránya addig lenmaga lenmagban 40 %.

Emellett a lenmag tartalmaz még fehérjét, vitaminokat: A, B1, B2, B6, C, D és E vitamint, folsavat, ásványi anyagokat, káliumot, magnéziumot, kalciumot, foszfort, ként, vasat, cinket, krómot, jódot.

Hogyan fogyasztható a lenmag?

Napi 17 gramm – kb. 2 kanál lenmag elegendő ahhoz, hogy a szükséges Omega 3 és Omega 6 dózist bevigye a szervezetébe. A lenmag nyersen kapható, nyersen is fogyasztható, illetve kávédarálóban megdarálva, liszt formájában is belekeverhető joghurtokba, salátákba, gyümölcs-shakekbe. A sütésnél-főzésnél is felhasználhatja, egészben vagy megőrölve a lenmagokat. Jó adalék süteményekben, kenyértésztában, ételekben is. Kapható ugyanakkor len-olaj is, amelyet szintén hasznosíthat a főzésnél, de étrendi kiegészítőként is megfelel.

Kategória: Tellér 200 Grammos termékek | A közvetlen link.