Mungóbab “ARANY TELLÉR” 200g

A mungóbab egy Ázsiai és Afrikai országokban termesztett babféle, amely közel egynegyede a hagyományos bab méretének. A zöld apróság ennek ellenére igen fontos növény az említett földrészeken. A mungóbab rendkívül könnyen emészthető, rostban gazdag, így segíti a szervezet méregtelenítését. Főzési ideje körülbelül 45 perc, ekkor puhává válnak a magok, és felhasználásmungobabra készek.

Az új élet lehetőségét rejtő magvak tisztelete az ősidőkig nyúlik vissza. Történelmi feljegyzések igazolják, hogy minden jelentősebb civilizáció (kínai, föníciai, egyiptomi) foglalkozott csíráztatással. A csíráztatás manapság is reneszánszát éli.

Kedvező élettani hatásait annak köszönheti, hogy a nedvesség és hő hatására előbújó, magas rosttartalmú csírákban koncentráltan és könnyen emészthető formában találhatók meg a létfontosságú fehérjék, ásványi anyagok és vitaminok, valamint enzimek és antioxidánsok.

A mag csíráztatásakor az előzetes beáztatás hatására a benne található enzimek aktiválódnak, segítségükkel az összetett szénhidrátok egyszerű szénhidrátokra, a fehérjék aminosavakra, a zsírok nagyrészt zsírsavakra (linolsav, linolénsav) bomlanak. Az ásványi anyagok (P, Ca, Mg, K, Na, Fe, Mn) a szervezet által jobban hasznosítható, nagyrészt vízben oldható ásványi sókká alakulnak.

Kategória: Tellér 200 Grammos termékek | A közvetlen link.