Mungóbab pástétom

Recept: Mungóbab pástétom

Hozzávalókmungobab pastetom

• 1 csésze mungóbab

• 1 csésze spenótlevél (lehet helyette kínai kel vagy brokkoli is)

• 2 fej sonkahagyma (lehet helyette újhagyma vagy póré is)

• 5 gerezd fokhagyma

• 2 db tojás

• 1 ek tökmagolaj

• só, bors

• 15 dkg pirított bacon (elhagyható, de kár lenne érte)

Elkészítés

1. A babot egy éjszakára áztassuk be, majd másnap mossuk át és szűrjük le.

2. Aprítógépben vagy turmixgépben jól dolgozzuk el a többi hozzávalóval.

3. Ha túlságosan sűrűnek tűnik a massza, kevés víz hozzáadásával lehet hígítani rajta.

4. Pirítsuk meg a bacont és keverjük a kész masszához. Aki esetleg csípősen szeretné elkészíteni, tehet bele aprított zöld chilit is.

5. Egy sütőformát kenjünk ki tetszés szerinti zsiradékkalés öntsük bele a kész masszát. 170 fokon nagyjából 30-40 percet kell sütni.

Kategória: Előételek | A közvetlen link.