Okrett(szójabab)

Recept: Okrett

Hozzávalók 2 főreokrett

• 150 g szójabab püré (okara)

• 150 g krumpli

• 100 g liszt

• 1 tojás

• fokhagyma és fűszerek (ízlés szerint)

• olaj/zsiradéksütéshez

Elkészítés

1. A szójababot 1, 5 liter vízben 10-12 órán keresztül áztatjuk majd leturmixoljuk.

2. A kimért krumplit megfőzzük puhára, majd törjük össze villával és keverjük hozzá a szójabab püréhez.

3. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, egyéb fűszerekkel (a karakteresebb ízekből érdemes egy picivel többet tenni a megszokottnál, hogy a szójapüré is jól átvegye az ízeket).

4. Adjuk hozzá a tojást, keverjük össze, majd adjunk hozzá annyi lisztet, hogy viszonylag problémamentesen tudjuk formázni a tésztát (ez jelen esetben 100 gramm volt, de ez lehet több-kevesebb is tojástól és egyéb anyagok víztartalmától függően).

5. Egy nagyobb diónyi adagot lapított ovális alakra formáztam, így kaptam 15 db-t.

6. Süssük készre VAGY minimális mennyiségű olajon/zsiradékon éppen hogy süssük meg a két oldalát, majd sütőben 2×10-15 perc alatt süssük aranyszínűre mindkét oldalát.

Kategória: Főételek | A közvetlen link.