Receptek bevezető

Amiket szeretünk főzni

A magyar konyhaművészet gyökerei több ezer évre nyúlnak vissza. Ám manapság egyre ritkábban találkozni olyan fogásokkal, amelyek valóban az évezredes, évszázados hagyományos ízeket mutatják meg.

A magyar konyha a magyar kultúra egyik kiemelkedő különlegessége, jellegzetességét a többféle alapanyag, a jellegzetes fűszerezés és sajátos konyhatechnológiai műveletek együttes hatása alakított ki, még ha nem is tartozik a legegészségesebbek közé. A legismertebb magyar nemzeti ételek a gulyás, halászlé, töltött káposzta, paprikás csirke, paprikás krumpli, disznótoros, bableves és a túrós csusza.

Bár nemzetközi szinten sosem sikerült igazán elterjednie, a magyar konyhakultúra mégis világhírű. Mind éghajlatunk, mind domborzati adottságaink kiválóan alkalmasak a kiválóbbnál kiválóbb fogások előállítására. Hazánk főzési szokásaira jellemzőek a fűszeres, főleg paprikás, hagymás, zsírral készített nehéz, ugyanakkor ízletes ételek.

Oldalunkon a legfőbb termékeinkből készült ízletes ételek elkészítésének legegyszerűbb módját igyekszünk bemutatni. Receptjeinket számos helyről gyűjtöttük össze, így ha valaki felismeri a sajátját és igényli a forrásmegjelölést, szívesen megtesszük!

A magyar konyha egyik legnépszerűbb alapanyaga a száraz hüvelyesek csoportjába tartozó zöldségfélék, melyek közül a mindenki által ismert sárgaborsó, lencse és szárazbab a legkedveltebb. A házasszonyok körében nem csak finom íze, hanem egyszerű elkészítése és tartalmassága miatt is kiemelkedő helyen szerepelnek a hüvelyesekből készült finomságok. Lássunk néhányat…

Kategória: Receptek | A közvetlen link.