Sajttal töltött köles ropogós

sajttal-toltott-kolesropogosSajttal töltött köles ropogós

Hozzávalók 4 főre

• 20 dkg hántolt köles

• 10 dkg kéksajt vagy lágy sajt

• 1 közepes fej hagyma

• 2 ek fehér tönkölyliszt

• 2 ek zsemlemorzsa

• 2 ek apróra vágott petrezselyem

• só, bors

• olaj

Elkészítés

1. A hagymát apróra vágjuk.

2. A kölest háromszoros mennyiségű sós vízben, amibe a hagymát is beletettük megfőzzük, ha megpuhult, félretesszük hűlni. Amikor kihűlt, jó alaposan összegyúrjuk a többi hozzávalóval, gombócokat formázunk, és a közepükbe apró sajtdarabokat dugunk.

3. Olajozott tepsire pakoljuk őket, és ropogósra sütjük. Ha jó pirultan szeretnénk, meg is fordíthatjuk félidőben.

Kategória: Előételek | A közvetlen link.