Sárgaborsó leves

Hozzávalók / 6 adag

A leveshez

0.5 kg feles sárgaborsóyellow-split-pea-soup-1_l

1 nagy fej vöröshagyma

1 nagy db sárgarépa

2 közepes db zeller (szár)

2 tk só

1 tk bors (őrölt)

1 kávéskanál őrölt fűszerkömény

2 gerezd fokhagyma

1.5 dl főzőtejszín (tejszín)

A díszítéshez:
poréhagyma

Elkészítés

  1. A sárgaborsót beáztatjuk, a hagymát apró kockára vágjuk, a répát megpucoljuk.
  2. A sárgaborsót sós (kb 2-3 l) vízben feltesszük főni. Egy kis idő után habosodik, ezt szűrőkanállal leszedjük.Mikor már nem habosodik, belerakjuk az apró kockára vágott hagymát, a sárgarépát , a zellert, borsot, köményt.
  3. Ha minden puhára főtt, botmixerrel átkeverjük (vagy turmixgépbe tesszük), majd visszaöntve a fazékba felöntjük a tejszínnel.
  4. Összeforraljuk, besűrítjük, és ha szükséges sóval, borssal utánfűszerezzük.
  5. Díszítésként poréhagymával  megszórjuk.

 ( A fotót készítette: Qfamily / photo on flickr ; http://foter.com/photo/yellow-split-pea-soup-1/ )

Kategória: Levesek | A közvetlen link.