Vörös quinoa saláta

Hozzávalók:

• 2 evőkanál olívaolaj
• 1 csésze vörös quinoa
• 1/2 csésze forrásban lévő vízvörös quinoa
• 1 közepes pézsmatök, vagy két édesburgonya
• 5 zöldhagyma
• 1 lilahagyma
• 1 köteg petrezselyem
• 1-2 paradicsom
• 1/4 csésze pörkölt napraforgó-, vagy tökmag

a szószhoz:

• 3 evőkanál olívaolaj
• 3 evőkanál citromlé (kábé fél citrom leve)
• 1 evőkanál méz
• 2 evőkanál szójaszósz
• 1/4 teáskanál szárított fűszer gyömbér, vagy 1/2 teáskanál frissen reszelt gyömbér
• fekete bors
• 1 (vagy több) gerezd fokhagyma

Elkészítés:

1. Vizet forralunk.
2. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
3. Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit és az apróra vágott tökkockákat ráhelyezzük. Sütés előtt oliva olajjal meglocsoljuk.
4. A tököt 25-35 percre a sütőbe tesszük, míg barnásra és kicsit puhára sül.
5. Egy szűrőben leöblítjük a vörös quinoa-t, majd egy közepes edényben kanálnyi olívaolajon 2-3 percig kevergetjük.
6. A melegítés után hozzáadunk másfél pohár-forró vizet és felforraljuk.
7. Lefedett edényben kis lángon főzzük körülbelül 15 percig.
8. Miután megfőtt lehűltjük.
9. Kis gyűrűkre vágjuk a hagymát és a paradicsomot negyedekbe.
10. Felaprítjuk a petrezselymet.
11. Serpenyőben olaj nélkül megpirítjuk a napraforgómagot, ügyelve, hogy oda ne égjen.
12. Összekeverjük a szószhoz szükséges alapanyagokat.
13. Összekeverjük a quinoa-t, a pézsmatököt, a hagymákat, a paradicsomot, a petrezselymet, és a napraforgómagot.
14. Mindezt a szósszal ízesítjük.
15. Megkóstoljuk, és ízlés szerint citromlevet, vagy szóját teszünk hozzá.

Kategória: Előételek, Receptek | A közvetlen link.