Vöröslencse fasírt

Recept: Vöröslencse fasírt

Hozzávalók 6 főrevoros lencse fasirt

• 1 csésze vöröslencse

• 2 csésze bulgur

• 2 kisebb fej vöröshagyma

• fél dl olívaolaj

• 1,5 tk chiliszósz / csípőspaprika krém

• 1 tk bors

• 1,5 ek paradicsomsűrítmény

• 1 csokor petrezselyem

• 1 csokor zöldhagyma (6-7 fej)

• 1,5 tk só

1 csésze: 2 dl

Elkészítés

1. A lencsét jól átmossuk, és 1 l vízben félpuhára főzzük (kb 10 perc).

2. A bulgurt egy mélyebb tálba helyezzük, és ha a lencse megfőtt, hozzákeverjük. Lefedjük teljesen légmentesen, és legalább fél órát pihentetjük.

3. A vöröshagymát megpucoljuk, nagyon apróra vágjuk, és egy serpenyőben az olívaolajon megfuttatjuk. Hozzákeverjük a chili szószt, a paradicsomsűrítményt és a borsot.

4. Végül felöntjük egy csésze forró vízzel, és pár perc alatt teljesen készre főzzük.

5. Hozzáadjuk a bulguros-lencsés masszához, elkeverjük, sózzuk, és visszatakarjuk.

6. A zöldhagymát vékony karikákra vágjuk, a petrezselymet felaprózzuk, azt is a keverékhez adjuk, és pár percig gyúrjuk, hogy homogén masszát kapjunk.

7. Fasírt formákat készítünk belőlük, és tálalásig hűtőbe tesszük.

8. Fogyasztás előtt facsarhatunk rá citromleve

Kategória: Főételek | A közvetlen link.