Zabpelyhes keksz

Recept: Zabpelyhes keksz

Hozzávalók 4 főre

• 15 dkg zabpehelyzabpelyhes keksz

• 10 dkg finomliszt (esetleg teljes kiőrlésű és sima vegyesen)

• 1/2 tk őrölt fahéj

• 1/2 tk szódabikarbóna

• 1 csipet só

• 15 dkg nagyon puha vaj

• 10 dkg cukor

• 1 tojás

Elkészítés

1. A sütőt előmelegítjük.

2. A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük (amennyiben aprított csokoládét is tennénk bele, akkor azt is).

3. Egy másik tálban habosra keverjük a cukorral a vajat, beleütjük a tojást, és azzal is alaposan összekeverjük.

4. Majd hozzáadjuk a száraz alapanyagokat is, és jól összegyúrjuk.

5. Sütőpapírral bélelt vagy kivajazott tepsibe pakoljuk a kézzel formázott lapos korongokat, majd 10-15 perc alatt megsütjük őket.

6. Amikor kivesszük a tepsiből, akkor még puhák, óvatosan emeljük ki őket. Később, ahogy kihűl, akkor válik igazi kekszessé.

Kategória: Desszert | A közvetlen link.